T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Finans ve Bankacılık

Finans Ve Bankacılık Mezun Öğrencileri Mezun Kürsüsü 2022 Etkinlikleri Çerçevesinde Öğrencilerimizle Buluştu

16/12/2022 19:56:57 - 16/12/2022 19:56:57 - 307 Okunma

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü mezun öğrencilerimizden Yapı Kredi Bireysel Portföy Analyst Mehmet DARENDE ve Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programı mezunu BDDK Uzman moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik Fakülte öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Cem BERK, Doç. Dr. Süleyman KALE ,Dr. Öğr. Üyesi Fatih KAYHAN, Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇEVİK,  Dr. Öğr. Üyesi Aslı KESKİN ve Arş. Gör. Serkan ÇELİK  ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla  çevrimiçi olarak Konferans Salonumuzda gerçekleştirilmiştir. 

 

Mezun öğrencilerimiz, öncelikle kendilerini kısaca tanıttıktan sonra mezuniyet sonrası kariyer planlamalarını ve bu planlama doğrultusunda iş başvuruları, katıldıkları sınav ve mülakatlardan   edindikleri tecrübeleri aktarmışlardır. Finans ve Bankacılık Bölüm  mezunlarının   kamu ve özel sektör dahil olmak üzere yerli ve yabancı sermayeli geniş ölçekte çalışabilecekleri prestijli bir çok kurumun  olduğunu ifade ederken, Ömer Erdi YETKİN neden Yapı Kredi Bankasını, Mehmet DARENDE Deutsche Bank’ı ve Kübra YILMAZ BDDK’da çalışmak istediklerini ve bu kurumlarda çalışabilmek için sahip olunması gereken yetkinliklerin ne olması gerektiği ve nasıl hazırlandıklarını  öğrencilerimize aktarmışlardır.  

 

Üniversitemizdeki öğrencilikleri sırasında elde ettikleri bilgi ve birikimin gerek iş görüşmelerinde gerekse çalışma hayatına sundukları hizmetlerde temel teşkil ettiğini aktaran mezun öğrenciler yabancı dil eğitimi, SPL lisanslama sınavları ve kişisel gelişim alanında yaptıkları çalışmaların önemini ve kariyer hedeflerini de öğrencilerimizle paylaştılar. Öğrencilik yılları zamanının öneminden ve hedefe ulaşmak için bu dönemlerin verimli geçirilmesinin kariyer planlamasının ilk adımı olduğunu ifade eden mezunlarımız, öğrencilerimizin sorularını cevapladıktan sonra etkinlik sona ermiştir.  Etkinliğimize katılan mezun öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mezun Kürsüsü 2022 Aralık Öğrenciler

Facebook Twitter Google Plus
MezunKürsüsü2022_1
MezunKürsüsü2022_2
MezunKürsüsü2022_3
MezunKürsüsü2022_4
MezunKürsüsü2022_5
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.