T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Finans ve Bankacılık

Bölüm Tanitim

02/02/2021 13:05:30 - 07/03/2023 13:05:30 - 2011 Okunma

       Finans ve Bankacılık Bölümü Lisans Programı’nın amacı; programda yer alan öğrencilerin, ulusal ve uluslararası boyutlarda faaliyetlerini yürüten işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimlerini yürütmek ve yönetim konularında analiz ve karar verme yeteneklerini geliştirmektir. Bölümümüz, öğrencilere finans ve bankacılık kavramları ve teorilerini içeren derslere ek olarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara göre seçmeli dersler sunmakta ve akademik gelişimlerini takip etmektedir. Programdan mezun öğrencilerin çalışma hayatlarında başarılı olmasını sağlamak ve rekabeti yüksek piyasalarda yer alan işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitimi sunmak programımızın bir diğer temel amacıdır.

       Finans ve Bankacılık Bölümü, 2016 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Bölümümüz bünyesinde 2 Profesör, 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi görev yapmakta olup derslerimiz Türkçe gerçekleştirilmektedir. Bu durumun yanı sıra öğrencilerimizin üniversite eğitimi sonrasında mesleğe atıldıklarında ihtiyaç duyacakları İngilizce eğitimi, 2 dönem zorunlu ve 4 dönem seçmeli olmak üzere 6 dönem boyunca yabancı kaynaklar kullanılarak işlenmektedir. Söz konusu İngilizce eğitiminde temel amaç, öğrencilerimize İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri gibi edinimleri aktarmaktır.

       Zorunlu derslerin yanı sıra öğrencilerimiz, seçmeli İngilizce derslerini seçerek bankacılık ve finans alanlarına ilişkin mesleki terminolojiyi öğrenerek İngilizce akademik metinlerin yorumlayabilmekte ve tercüme edebilmektedir. Ders planımızda Bankacılık ve Finans alanlarına ilişkin zorunlu derslerin yanı sıra İşletme, İktisat, Hukuk, İstatistik ve Bilişim dersleri yer almaktadır. Öğrencilerimiz, eğitim hayatlarının yanı sıra mesleki ve sosyal kulüp faaliyetleri ve seminerlerle de kendilerini sürekli olarak geliştirmekte ve güncel tutmaktadır.

       Üniversitemizin yurt içi ve yurt dışında yer alan eğitim kurumlarıyla yaptığı anlaşmalar kapsamında bölümümüzde Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları yürütülmektedir.

FVB

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.