T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Finans ve Bankacılık

Bölüm Başkanindan

21/09/2019 12:51:03 - 07/03/2023 12:51:03 - 410 Okunma

Finans ve Bankacılık bölümü mezunları çok çeşitli ve saygın çalışma olanakları elde etmektedir. Buna ek olarak Türkiye’nin genç nüfusu nedeniyle artmakta olan bankacılık erişimi, gelecekte de bu bölümün çalışma alanlarının artacağının göstergesidir. Çalışma olanakları bankacılık, diğer finans kuruluşları, kamu ve özel sektör faaliyetleri ve teknoloji bağlantılı işler olarak özetlenebilir.

Bankacılık alanında çalışmayı tercih eden öğrencilerimiz, ticari bankacılık faaliyetlerinde bulunarak geleneksel bankacılığın çeşitli alanlarında görev alabilir, yatırım bankacılığı ile borsa ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunabilir, kalkınma bankacılığı ile büyük projelerde görev alabilir ve katılım bankacılığı ile alternatif finansman faaliyetinde bulunabilirler. Bu kapsamda bölümümüzde verilen dersler SPK Lisanslama sınavlarında başarıyı arttıracak şekilde planlanmıştır.

Bankacılık alanının yanı sıra sigortacılık alanında da risk yönetimi faaliyetlerinde bulunmak, leasing şirketlerinde kiralama yoluyla fon sağlamak, factoring ile alacakların nakde çevrilmesini sağlamak ve forfaiting ile uluslarası ticarette rol almak alternatifleri ile çalışma olanakları oluşmaktadır. Özel sektörde her işletmenin ihtiyaç duyduğu mali işler departmanında görev alabilecek öğrenciler, bölümümüzde özellikle CFA ve Mali Müşavirlik gibi sınavlarda da başarılı olabilecek şekilde eğitim almaktadır. Bunun yanı sıra özellikle mali alanda çeşitli kamu kuruluşlarında görev almak, düzenleyici ve denetleyici kuruluşlarda çalışmak ve akademik kariyer olanakları elde etmek isteyen öğrenciler de bölümümüzü tercih etmektedir.

Son olarak gelişen teknoloji ile birlikte finans ve teknolojiyi birleştirecek yeniliklerin oluşturulmasında, dijital para sistemleri ve çeşitli piyasalarda görev alabilecek kişilerin yetiştirilmesinde, blok zincir bazlı uygulamalar ile ilgili çalışmalar yapacak kişilerin bölümümüzde aldıkları bilgilerden son derece istifade edeceği açıktır. Bölümde yabancı dil olarak İngilizce’nin geliştirilmesi, Mesleki İngilizce ve Erasmus olanaklarının sağlanmasına özen gösterilmektedir. Ayrıca diğer bölümlerdeki derslerden de faydalanmak isteyen öğrenciler Çift Anadal / Yandal uygulamalarından faydalanabilir.

2 Profesör, 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi'nden oluşan bölümümüz akademik kadrosu, açık kapı politikası ile sizlerin akademik gelişimine destek vermektedir.

Siz kıymetli öğrencilerimizi aramızda görmekten memnuniyet duyar, başarılar dilerim. 

Prof. Dr. Cem BERK

BÖLÜM BAŞKANINDAN

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.